4360
Almere BuitenAlmere Stad

Gemeente Almere heeft maatregelen genomen om overlast te verminderen bij bouw nieuwe fietsbruggen 

In oktober start de bouw van de nieuwe fietsbruggen over de Hoge en Lage Vaart in Almere. Vorig jaar december zijn de bruggen 3,5 maand afgesloten vanwege rottend hout en schimmel. Dat was een groot probleem, aangezien de fietsbruggen onderdeel zijn van de drukste fietsader van Almere. De gemeente Almere heeft deze keer een aantal maatregelen getroffen om voor zo min mogelijk overlast te zorgen. 

Fietsers konden maanden geen gebruik maken van de overgangen in het Spoorbaanpad en moesten daarom een stuk omrijden. Alle beschadigde onderdelen van de bruggen zijn toen vervangen en de bruggen gingen in maart weer open

Het plan is om in oktober te beginnen met het bouwen van de bruggen en het opknappen van het fietspad. De bruggen worden breder en het fietspad wordt verbeterd. Het werk neemt minimaal een jaar in beslag en moet uiterlijk december volgend jaar klaar zijn.

Bestaande bruggen blijven toegankelijk
Hoewel het opknappen van de fietsbruggen de vorige keer voor veel hinder heeft gezorgd, zal de overlast volgens de gemeente ditmaal beperkt zijn. Zo blijven de oude bruggen in gebruik tijdens de bouw van de nieuwe. 

“Tijdens de aanleg van de grondheuvels naar de bruggen toe, zal het fietspad iedere keer kort worden afgesloten. Dit blijft beperkt tot enkele weken. We proberen dit volgend jaar in een verkeersluwe periode te plannen”, zegt een woordvoerder van de gemeente. Ook worden de bestaande bruggen pas afgebroken als de nieuwe klaar zijn. 

Verkeershinder beperken
Onder de twee fietsbruggen lopen twee wegen: de Jozef Israëllaan en de Provincialeweg (N703). Die blijven tijdens de werkzaamheden open. “Het kan zijn dat er op momenten verkeershinder is in verband met toevoer van materialen, dan is de weg tijdelijk niet toegankelijk. Pas veel later tijdens de bouw, zodra de liggers van de brug worden gehesen, wordt de weg afgesloten. Zodra bekend is wanneer dat is communiceren we daarover. De Provincialeweg blijft open gedurende de werkzaamheden, met uitzondering van de hijsmomenten voor de liggers. Deze zullen in de nacht plaatsvinden en dan is de N703 gedurende enkele nachten afgesloten”, vertelt de woordvoerder.

Ook zullen omwonenden geen last hebben van transport door de wijk: “Het meeste materiaal wordt via het water aangevoerd en gelost bij een tweetal tijdelijke loskades. Hierdoor vermijden we ruim 1000 transportbewegingen door de wijk”, legt de woordvoerder uit. Verder past de aannemer van de brug verschillende maatregelen toe om het geluid van het heien te beperken. Er komen rondom de werkterreinen bouwhekken en beveiligingscamera’s.

Tijdens de werkzaamheden kunnen mensen via de BouwApp op de hoogte blijven van de werkzaamheden en actuele ontwikkelingen. Ook kunnen ze via de app vragen stellen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant