2.2K5
Almere

Almeers konijn dood nadat pakketbezorger zak hondenvoer over schutting gooit

Een postbezorger in Almere heeft vorige week een konijn zo ernstig verwond dat een dierenarts het beestje moest laten inslapen. Dat vertelt de eigenaar van konijn Okkie aan Hart van Nederland. De postbezorger zou een pakket van 15 kilo hondenvoer over de schutting hebben gegooid waardoor het diertje verlamde pootjes heeft opgelopen en uiteindelijk dus door een dierenarts uit zijn lijden is verlost.

Roeland, zoals de Almeerder heet wiens konijn om het leven kwam door de postbezorger, had een briefje opgehangen met de vraag of de bezorger het voer in de achtertuin wilde leggen. Op camerabeelden die de eigenaren maakten, is te zien dat de bezorger van PostNL het briefje leest en met het pakket in zijn handen naar de achtertuin loopt. Hij komt zonder pakket terug.

Het vermoeden van de eigenaar van Okkie is dat de bezorger het pakket over de schutting heeft gegooid, en niet door de openstaande poort is gelopen, zoals de bedoeling was. Een buurjongen zou het konijntje hebben horen gillen.

Geen excuses
“De arts zei dat hij dit nog nooit had gezien”, vertelt Roeland aan Hart van Nederland. Volgens de dierenarts heeft het konijn een trauma opgelopen door de klap. Ze heeft haar gebroken. Ze is verlamd aan haar achterpootjes en haar zenuwen zijn beschadigd. “Het moet een zware klap zijn geweest, want een konijn is niet zomaar verbrijzeld”, vertelt Roeland.

Naast verdrietig is Roeland vooral boos. De pakketbezorger heeft geen excuses gemaakt. Dat terwijl hij op een later moment nog wel is terug gereden, zo is te zien op camerabeeld. “Ik heb zo iets van: zeg het dan gewoon. Laat een briefje achter of kom dan ‘s avonds nog langs en bied je excuses aan.”

Het konijn op de foto is niet konijn Okkie.

  1. Schandalig dit !!!
    Wat een a sociale bezorger is dat,geen respect,geen fatsoen..
    Meteen ontslaan lijkt me

  2. Die postbezorger had ik opgewacht. Ik had m aangevlogen.. Tegenwoordig is het luier dan lui wat aan de deur komt

  3. Wat een aso bezorger zeg, hoe kan je zoiets nu doen, ik heb er geen goed woord voor over, dat arme beestje en dan ook nog weggaan zonder excuses, tis schandalig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant