8.7K10
Almere Stad

Restaurant Lunay’s opent deuren in Stad: ‘Een mix tussen traditionele Marokkaanse en hedendaagse gerechten’

De Marokkaanse Bistro Lunay’s is geopend aan Belfort in het centrum van Almere. Op de plek, waar eerst restaurant Bregje zat, staan zowel Tajines als loaded fries op de menukaart. Eigenaar Nassira vindt die mix belangrijk: “We serveren traditionele en hedendaagse gerechten. Onze slogan is daarom ook; ‘Where tradition meets contemporary’.”

Lunay’s is gevestigd aan Belfort 140a en is bijna dagelijks geopend. Nassira heeft met de opening van het restaurant haar droom waargemaakt. “Ik heb een passie voor bakken en koken en vind het leuk om in de keuken te staan. Mensen vroegen daarom wel eens aan mij: ‘Waarom doe je er niks mee?’. Dat wilde ik wel, maar ik was ook mama en ik wist niet waar ik moest beginnen. Nu mijn kinderen naar school gaan, heb ik de tijd om iets te doen met die droom. Ik wil niet later denken van: ‘had ik het maar gedaan’, dus ik heb het gewoon geprobeerd.”

Twee soorten gerechten
Lunay’s is dus ontstaan vanuit dat proberen. Op de menukaart vinden gasten dus een mix van gerechten. Van traditionele Marokkaanse gerechten als tajines, msemmen en bahrirs tot loaded fries, kipsaté, een tosti met grillworst en een broodje carpaccio. Alle gerechten die geserveerd worden zijn halal. En Nassira staat zelf in de keuken om het eten te bereiden. “Ik sta achter elk gerecht dat ik serveer. Als ik de gerechten zelf maak, heb ik ook zelf invloed op hoe het smaakt en de kwaliteit ervan.”

Nassira legt uit waarom ze ervoor heeft gekozen om de twee soorten gerechten naast elkaar te serveren. “Als ik met vriendinnen uit eten ga, willen ze lang niet allemaal alleen maar Marokkaanse gerechten eten. Bij een restaurant kan je vaak of het één of het ander en ik wilde het graag allebei. Daarom heb ik ze ook allebei op de kaart staan.”

Gebakjes
Maar ze wil meer. Binnenkort wil Nassira namelijk graag uitbreiden naar een restaurant waar je ‘s avonds een taartje kan eten. “Iedereen houdt van toetjes, alleen in Almere is er geen plek te vinden waar je dit in de avond kan eten, zonder echt uit eten te gaan. Ik zou graag willen dat ‘s avonds mensen kunnen komen om gebakjes te eten en non-alcoholische drankjes zoals mocktails te drinken.”

Wanneer dat concept er precies komt, is nog onduidelijk. “Houdt de socials maar in de gaten,” zegt Nassira met een glimlach.

 1. Lijkt me super leuk en lekker, alleen jammer dat het restaurant al om 19,00 uur sluit. Dat is toch de tijd dat de meeste mensen uit eten gaan of zijn.

 2. In de avond toetjes en of gebakjes eten tussen 18.00 uur en 19.00 uur is wel erg kort.
  Zo zie dan ook dat dit restaurant eigenlijk alleen is voor werkelozen aangezien de openingstijden tijden.
  Maar ik wens je succes en hoop dat je tijden gaat uitrekken.

 3. Beste Ricardo-Saïd
  Ik ben niet werkloos en ik heb tijd zat om tussendoor er iets te eten
  Had ook vernomen van ze dat ze binnenkort ook in de avonden open zullen zijn
  Zal nooit begrijpen waarom iemand gelijk zo negatief reageert op een nieuwe zaak.

 4. Super blij dat je deze stap hebt genomen, want dit is wat ik mis in Almere. Leuke tenten en lekker eten. Ook ik ben niet werkloos maar we werken gelukkig niet 24/7 dus genoeg tijd om een keer te komen eten.

  Onwijs veel succes!!!

 5. Heerlijk Marokkaans eten. Maar ik drink graag een wijntje. Houf halal in dat er ook geen alcohol wordt geserveerd?

 6. Evert & Esmeralda zegt:

  Vriendelijke service, de bediening is top. Het eten overheerlijk en vers. De zaak is super schoon en gezellige sfeer. Onze complimenten en succes in de toekomst

 7. Vandaag zijn we daar gaan lunchen met ons vader, hadden wel de paar halal tenten die er zijn wel een beetje gezien dit was wel verrassend qua ambiance vind de omgeving heel rustgeven want restaurant is minimalistisch ingericht dus niet teveel prikkels eten was heerlijk en service was ook heel fijn.
  Kom er zeker nog een keer terug.

 8. Geen alcohol zo hoort dat. Tijden iets langer open komt binnenkort. Hollanders niet klagen, anders afstand houden en jullie varken, frikanelen en vette dodelijke friet en andere troep eten waar je dodelijke ziektes van krijgt 💯

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant