5460
Almere Poort

Moskee in Almere Poort geeft rondleidingen tijdens Burendag

Op zaterdag 23 september opent de Almeerse Baitul Afiyat moskee haar deuren. Imam Safeer Siddiqui benadrukt dat iedereen welkom is: “Iedereen kan langskomen tussen 16.00 en 20.00 uur. We laten je graag de moskee zien en bieden koffie, thee en lekkernijen aan.”

Tijdens Burendag wil de imam vooral de verbinding met de buurt opzoeken. “Wij willen heel graag verbinden. We willen niet een geïsoleerde moskee zijn.” Het is niet de bedoeling van de moskee om met de rondleidingen nieuwe leden te werven. Lachend zegt de imam: “We hebben geen tekort aan leden.” 

De moskee heeft vorig jaar ook al rondleidingen gegeven tijdens de Burendag. “Toen kwamen vooral gezinnen met kinderen langs. Ik herinner me een vader en zijn vrouw en twee kinderen. Wat me opviel, was dat hun verlegen zoontje zich meteen thuis voelde in de moskee,” aldus de imam. Hij voegt eraan toe: “Ze zijn christenen, ze reden vaak langs onze moskee, en hun zoon zei altijd: ‘Ik wil daar naar binnen’. Dat is ook waarom we onze deuren openen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant