7.7K12
Almere

‘Illegale puppyhandelaar actief in Almere’

De gemeente Almere moet snel optreden tegen een illegale puppy-handelaar in de stad. Dat zeggen dierenbeschermingsorganisatie House of Animals en de politieke partij Partij voor de Dieren in Almere. Volgens hen gaat het om verkoper ‘Het Pommetje’, die actief is op Marktplaats.

Karen Soeters van House of Animals zegt de verkoper al een tijdje in de gaten te houden. De man vraagt op Marktplaats tussen de duizend en drieduizend euro voor een puppy. De jonge honden zouden ongevaccineerd uit Oost-Europa naar Nederland worden gebracht, claimt House of Animals. 

Soeters heeft aangifte gedaan bij de politie. Ook heeft zij melding van de illegale verkoop gedaan bij de gemeente Almere, maar volgens Soeters doet de gemeente niks. “Op de locatie waar deze handelaar zit, daar mag je geen honden fokken en ook niet verhandelen volgens het bestemmingsplan, maar de gemeente heeft ons per brief laten weten dat het nog een hele tijd kan duren voordat ze het überhaupt in behandeling nemen omdat ze bezig zijn met andere zaken zoals bouwen zonder vergunning.”

Bron foto: Radar

“Dierenleed”

De Partij voor de Dieren zegt erg geschrokken te zijn dat een illegale puppy-handelaar actief is in een diervriendelijke stad als Almere. Marjolijn Veenstra: “Illegale puppyhandel staat gelijk aan heel veel dierenleed. Deze puppy’s komen uit het buitenland, Bulgarije, Roemenië, Rusland. Die puppy’s worden daar te vroeg weggehaald bij de moeder, gaan op een stressvolle reis naar Nederland, hebben wellicht niet alle vaccinaties. Dus er zit heel veel dierenleed aan vast.” 

Veenstra hoopt dat de gemeente Almere snel actie onderneemt. Gebeurt dat niet, dan wordt het onderwerp op de politieke agenda gezet. Omroep Flevoland heeft contact gezocht met de puppy-handelaar, maar die heeft nog niet gereageerd. De ontdekkingen van House of Animals zijn maandagavond te zien in het televisieprogramma Radar.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland

 1. Daar moet meteen ingegrepen worden als er bewijs aanwezig is. De dieren zijn onschuldige wezens zonder stem.. Daarom moeten wij dat voor ze doen. Zolang hoeft het niet te duren om in te grijpen om verder leed te besparen voor mens en dier.

 2. Het is toch verschrikkelijk dat iemand zoiets doet. Zo iemand moeten flink aanpakken en achter de tralies zetten. Plus ze moeten alles van hem afpakken.

 3. Wat verschrikelijk wat met die arme beesjes gebeurd ze zijn niet maar zoiets wat je kunt gebruiken afschuwelijk ik hoop dat ze die arme diertjes kunnen helpen die dat doen zijn echt uitschoot dieren hebben ook gevoel kan er zooooo boos van worden

 4. De gemeente grijpt niet in? Ik heb hier geen woorden voor. Dit moet meteen gestopt worden daar maak je meteen tijd voor! Maar ja… het zijn maar dieren voor sommige mensen zijn dieren niets waard dat blijkt wel….hoop dat er iemand anders opstaat en er wat aan gaat doen en deze dieren niet zo lang hoeven te lijden!

 5. Teleurstellend dat de gemeente Almere dit dierenleed niet aanpakt. Men is toch niet inhoudelijk de hele dag bezig met bouwvergunningen. Als dat zo is hebben ze een groot probleem.

 6. Het is goed dat je er alleen voorstaat karen soeters je valt te pas en te onpas mensen via Facebook en marktplaats maar lastig, denken dat iedereen fout bezig is. En dat de wetten niet gehandhaafd kunnen worden. Ik denk dat jij niet deugt met al die nep accounts op Facebook. In mijn ogen ben je nog erger dan een scammer

 7. Verschrikkelijk schijnbaar word hier niet tegen opgetreden.weinig vertrouwen in politiek en gemeente.heb van vroeger al geleerd geen vertrouwen te hebben in deze instanties.

 8. Hallllllooo weet het niet maar als er zoveel bekend is ,,over deze achterlijke wat ie voor dierenleed aanricht,,,meteen toch actie ondernemen…nee dan moet het eerst op de agenda ,,van de gemeente waar gaat dit over net als die debiel wat is in Eersel toch gaat ook maar gewoon …door 🤬😡

 9. Het kan in almere is de slogan, wat een vreselijke gemeente, het is niet te geloven dat niemand hier zn schouders onder zet,@]

 10. Krijg net de tip om via de website vd gemeente almere een vraag in te sturen tav de raad om hier iets aan te doen!. Is dat al gedaan of kunnen we dit dan allemaal doen dat er heel veel binnenkomt bij die raad?

 11. Helaas wordt er veel te licht gestraft en zijn de dieren de sjaak,
  Ik snap persoonlijk niet dat veel mensen pups willen ze poepen en doen veel plasjes in huis en je moet er in de nacht uit en daarna komt de pupbertijd bijten ze alles kapot en je betaald heeeeel veel geld voor een hondje. Ik neem hondjes die mensen niet meer willen en bij mij blijven ze tot ze oud zijn.

 12. De gemeente moet toch ingrijpen.
  Als die arme beestjes niet zijn ingeënt, kunnen ze ziektes, die wij niet kennen,zo verspreiden.
  De fokkers en handelaren zijn fout, maar degene die de beestjes blijven kopen ook.
  Zo blijven ze doorgaan met deze verschrikkelijke praktijken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant