1580
Almere

F.I.T. Almere start seizoen met overwinning op Drop Shot

F.I.T. Almere heeft dit weekeinde de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2023-2024 overtuigend met 6-2 gewonnen van het Haagse Drop Shot.

In de Mariahoeve werden de dubbels in winst omgezet en dat leidde direct tot een 2-0 voorsprong. Cheryl Seinen en Kirsten de Wit mochten aantreden tegen Kelly van Buiten en Iris van Leijsen. Ondanks een 20-14 en 20-16 voorsprong werden beide games uiteindelijk maar met 21-19 gewonnen en kwam de wedstrijd niet in gevaar.

In de herendubbel traden Alex Vlaar en Dijon van Wijlick aan tegen Freek Golinski en Nick Fransman. Na 5-5 was er met 8-11 een lichte achterstand. Bij Alex en Dyon ging het daarna goed draaien en dat leidde tot een 21-17 winst. De tweede game ging heen en weer tot 14-14, daarna liepen Vlaar en Van Wijlick uit naar 21-17.

De singels werden verdeeld waarbij Diede Odijk een prima zege boekte op voormalig Olympisch deelnemer Natalia Primalova. In de mixpartijen maakten de Almeerders het af. Die werden beiden gewonnen, waardoor er een 2-6 eindstand op het scorebord kwam.

Coach Dave Khodabux gaf aan dat het team goed uit de startblokken was gekomen, met nog ruimte voor verbetering. Komende zaterdag staat een zware wedstrijd op het programma. In Den Haag is DKC de tegenstander. Vorig jaar de finalist in de strijd om de landstitel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant