490

Hockeymannen binden Voordaan aan de zegekar

De heren van de Almeerse hebben een knappe 1-3 overwinnig behaald bij het uit de hoofdklasse gedegradeerde Voordaan. De dames gingen onverdiend onderuit bij Rosmalen: 2-1.

Heren: Voordaan – De Almeerse (1-3)

Herencoach Bas Beuse was blij met de winst: “Het ging echt goed. We hadden een plan en hebben dat zoveel beter uitgevoerd dan in de vorige wedstrijd, hierdoor haalde we de wind uit de zeilen bij Voordaan.”

Manuel Verga tekende voor de openingstreffer en na de gelijkmaker zette Bram Cornelisse de Almeerse mannen weer op voorsprong.

Beuse: “In het tweede kwart werden we behoorlijk onder druk gezet, maar zwichtten niet en wisten zelfs onze voorsprong te vergroten. Manuel Verga was de doelpuntenmaker. Uiteindelijk hebben we in het vierde kwart de wedstrijd goed uitgespeeld.”

Beuse complimenteerde met name zijn keeper Thomas Gerritsma. Zijn teamgenoten kozen hem daarnaast ook als Man of the Match. “Thomas heeft voor ons in het tweede en vierde kwart de punten gepakt, die met De Almeerse tot op het eind op zijn hoede bleef”, aldus Beuse.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Victoria om 14.45 uur op het programma.

Dames: Rosmalen – De Almeerse (2-1)

De dames van De Almeerse startten goed volgens coach Moses Landormasse: “We kwamen op 0-1  door een doelpunt van Melissa Moscoviter op aangeven van Cath Cloth. Hierna kregen een grote kans op 2-0, maar die ging jammer genoeg mis.”

De gastvrouwen kwamen op gelijke hoogte via een volgens Landormasse discutabele strafbal: “Na die gelijkmaker was het het steeds niet en de tegenstander klapte er goed op. We hebben al met al veel kansen gecreëerd, maar het afronden lukte niet. En mis jij je kansen, dan komt de wet van Murphy om de hoek kijken en nam Rosmalen wel de leiding.”

In de slotfase had De Almeerse pech. In de laatste minuut belandde een schot op de binnenkant van de paal, maar ging helaas voor de Almeerse hockeysters niet over de doellijn.

Volgende week speelt De Almeerse om 12:45 uur thuis tegen Terriërs.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant