2880
Almere

Almere City pakt historisch eerste punt in Rotterdam

De hatelijke 0 is weg. Almere City heeft in Rotterdam een historisch eerste punt in de Eredivisie gepakt. In Rotterdam vergat de ploeg van Alex Pastoor zich in de tweede helft te belonen en bleef het tegen Excelsior steken op 0-0.

De beginfase op het volgepakte Woudestein was rommelig. Almere City probeerde voetballend naar voren te komen, de gastheren hanteerden alleen de lange bal van keeper Stijn van Gassel.

Zowel Almere City als Excelsior creërden geen kansen. Het eerste wapenfeit van de wedstrijd was een gele kaart voor Redouan El Yaakoubi in 12e minuut na een tweede hinderlijke overtreding op het middenveld. Drie minuten later kon Nordin Bakker voor het eerst aan het werk. Het schot belandde echter recht in zijn handen.

Geel Resink

Een kleine tien minuten later kroop Almere City door het oog van de naald. De kopbal van de vallende El Yaakoubi verdween rakelings langs de paal. Stije Resink verdween als tweede speler in het boekje van Van den Kerkhof. Hij speelde de bal op het middenveld, maar nam ook zijn tegenstander mee.

In het laatste kwartier kroop Almere City enigszins uit zijn schulp en zocht de weg naar voren. En kreeg in de 38e minuut de grootste kans van de wedstrijd. Rajiv van la Parra had de bal voor het intikken in een leeg doel, zag zijn schot over de lat verdwijnen.

In de 44e minuut kreeg Thomas Robinet na het wegtrappen van de bal geel en zochten de doelpuntloos de kleedkamer op.

Duijvenstein

Almere City kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en probeerde in de tweede helft direct het spel te maken, maar echt naar de zin van trainer Alex Pastoor ging het niet, want in de 50e minuut greep hij in. Jochem Ritmeester  van de kamp maakte plaats voor bankzitter Lance Duijvenstein.

Na een kwartier spelen was Van la Parra op weg naar de 1-0. Hij ging alleen op keeper Van Gassel af, maar deze redde van dichtbij met een knappe reflex. Ook het tweede schot van Duijvenstein verdween naast het doel via de rug van een verdediger van Excelsior.

Rajiv van la Parra

Thomas Robinet en Rajiv van la Parra, werden tien minuten voor tijd vervangen door Yann Kitala en Yoann Cahtline. Als laatstgenoemde de beelden van de wedstrijd later nog een rustig terugkijkt zal hij zich wel op zijn hoofd krabben over de gemiste kansen.

Drie minuten voor tijd leek het noodlot alsnog toe te slaan voor Almere City. Excelsior werd voor het eerst echt gevaarlijk, maar gelukkig voor Nordin Bakker verdween de bal rakelings naar het doel.

Na vier extra speelminuten hield scheidsrechter Van den Kerhof het voor gezien en was het eerste Eredivisiepunt voor Almere City een feit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant