4950
Almere Poort

Duo dat kapsalon Eddastraat beschoot krijgt hogere celstraf dan geëist

Twee Almeerders van 21 en 20 jaar oud zijn vrijdag veroordeeld tot celstraffen van een jaar. Voor de oudste is de helft daarvan voorwaardelijk. De twee namen in de nacht van 31 oktober een kapsalon aan de Eddastraat in Almere Poort onder vuur. De straffen vallen hoger uit dan geëist, omdat de rechtbank een duidelijk signaal wil afgeven.

“Er moet een einde worden gemaakt aan het gemak waarmee dit soort feiten, gericht op intimidatie, vandaag de dag lijken te worden gepleegd”, schrijven de rechters in hun vonnis. “De maatschappij wordt tegenwoordig steeds vaker opgeschrikt door explosies en beschietingen bij woningen en panden. De rechtbank wil met deze strafoplegging dan ook een duidelijk signaal afgeven aan verdachten en aan de maatschappij dat dit soort vuurwapengeweld streng wordt bestraft.”

Jongste was schutter
De oudste bekende tegenover de rechters dat hij betrokken was bij de schietpartij. Hij zei de scooter die werd gebruikt te hebben bestuurd. De jongste verdachte, die nog steeds vastzit, ontkende alle betrokkenheid bij de gebeurtenis. De rechtbank acht echter bewezen dat hij de schutter is geweest.

De officier van justitie eiste twee weken geleden 150 dagen cel, waarvan 101 voorwaardelijk en een taakstraf van 160 uur tegen de oudste Almeerder. Tegen de jongste eiste ze een jaar cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant