565
Almere

Rechtszaak tegen ontucht-verdachte Peter V. dient in november

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen ontuchtverdachte Peter V. vindt plaats op 16 en 17 november. Dat bleek vrijdagmorgen tijdens een zogenoemde proforma zitting in Lelystad waar ook werd bepaald dat hij tot die tijd in de cel blijft. De 55-jarige Almeerder wordt verdacht van het misbruiken van tenminste 12 jongens. Door zijn werk als directeur van de stichting Kanjer Wens en voor die tijd als voetbaltrainer, kwam V. veel met jongens in aanraking. De verdachte zou ook kinderporno hebben gemaakt en verzameld.

De zaak tegen V. zou eigenlijk al in juni moeten dienen, maar werd toen kort na aanvang gestaakt, omdat de Almeerder tijdens de zitting zijn advocate ontsloeg. V. zei destijds geen vertrouwen meer in zijn advocaat te hebben, maar huurde zijn raadsvrouw een maand later toch weer in.

Tijdens de inhoudelijke behandeling in november zullen onder meer een psycholoog, psychiater en een medewerker van de reclassering gehoord worden. Ook de zoon van Peter V. zal als getuige worden gehoord. Waarom dat gebeurt, is vrijdagmorgen niet uitgelegd.

Na de inhoudelijke behandeling volgt er op 8 december nog een zitting waarbij het onderzoek naar V. formeel gesloten wordt. Op 22 december doet de rechtbank naar verwachting uitspraak in de ontuchtzaak.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant