1.1K0
Almere Stad

Eigen voedselkast voor kinderdagverblijf Topkids

Het kinderdagverblijf Topkids in Noorderplassen heeft sinds donderdag een eigen voedselkast. Bij het plaatsen is de kast door Topkids gevuld, nu is het aan anderen om deze bij te houden. De kast is bedoeld voor mensen die het niet breed hebben en moeilijk rond kunnen komen.

De kast was door een medewerker van Topkids aangevraagd. Het is nu de bedoeling dat inwoners uit de wijk, vrijwilligers, maar ook buitenstanders de kast bij houden. “Alles wat houdbaar is mag erin”, zegt Miriam Langbroek van Topkids.

Niet alleen bedoeld voor voedsel
De voedselkast staat er, ondanks de naam, niet alleen voor voedingsmiddelen. In de kast mogen ook toilet- en menstruatieartikelen worden geplaatst. “Op deze manier zorgen we voor elkaar en geven wij tegelijkertijd een goed voorbeeld aan de kinderen”, zegt Langbroek.

Hoe lang de kast blijft staan is niet helemaal duidelijk, maar voor nu mag iedereen die het nodig heeft er gebruik van maken. Doneren aan de voedselkast bij Topkids kan op locatie bij Razeil 19.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant