6.3K6
Almere Buiten

Avondmarkt Pasar Malam bij Rumah Melati in Almere

In Rumah Melati in Almere Buiten is dit jaar een Pasar Malam, een Indonesisch/Maleise avondmarkt. Dit is een wooncomplex voor senioren die een sterke verwantschap hebben met de Indische cultuur. De markt vindt plaats op zaterdag 16 september in de binnentuin van Rumah Melati.

De markt begint om twee uur ‘s middags en eindigt om acht uur. Tijdens de markt kan je eten proeven uit de Indische keuken, drinken, dansen en winkelen. Bezoekers krijgen de kans om zich volledig onder te dompelen in de Indische cultuur. “Wij willen bekendheid geven aan de cultuur en de woonomgeving”, zegt Lex Burgersdijk van Stichting Rumah Melati.

Traditionele Indonesische beleving
In de binnentuin van Rumah Melati beleef je volgens de organisatie traditionele muziek, dans en kunst van verschillende artiesten. Je kan kennis maken met lokale ondernemingen en kunstenaars terwijl je de rijke Indische keuken proeft. Tijdens verschillende lezingen kan je ook meer ontdekken over de Indische cultuur en geschiedenis. Daarnaast is er ook nog de gelegenheid om een foto te laten maken in traditionele Indonesische kleding.

“Wij willen de mensen kennis laten maken met de cultuur”, zegt Burgersdijk. De markt lijkt een succes, want dit jaar vindt het voor de zestiende keer plaats. “Het voelt goed om dit te organiseren en dit in de spotlights te kunnen zetten”, zegt Burgersdijk.

Klik hier voor het schema van de markt.

  1. Ik heb daar als
    vrijwilliger gewerkt. Bij de dagbesteding. Lijkt me leuk om weer eens langs te gaan.

  2. Jammer ,dat dit bericht zo laat wordt bekend gemaakt ,zou beter zijn om dit van tevoren te doen ,zodat je het beter kunt plannen en voorbereiden!

  3. De ruimte voor de activiteiten was te klein waardoor er bijna geen ruimte om te gaan lopen tussen de kraampjes die karrig waren. Er was alleen 1 kraampje die heel weinig hapjes verkoopt en dat was pas 15:00 uur!

  4. Ik krijg dit pas achteraf te zien via een bekende van mij. Nergens een aankondiging gezien van tevoren. “We willen bekendheid geven”, adoeh seg, moet je wel ergens publiceren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Er zijn nu geen berichten om te laten zien.