1.5K
Almere

Wat is er dit weekend te doen in Almere

Naar een cultureel festival, afval opruimen tijdens World Cleanup Day of naar een skatepark evenement? Bekijk hier wat er allemaal te doen is dit weekend in Almere.

1. Festival Connecting People

Wanneer: Zaterdag 16 september van 12:00 tot 17:00 uur

Waar: Esplanade 

Entree: Gratis 

Zaterdag wordt er op de Esplanade het festival Connecting People gevierd. Het festival is een viering van de stad Almere en de inwoners met muziek, eten en activiteiten voor jong en oud. Er worden diverse workshops en optredens gegeven, er zijn marktkramen en er wordt een parade door de stad gehouden met Brassband GDFL. 

2. World Cleanup Day

Wanneer: Zaterdag 16 september 

Waar: Verschillende plekken in Almere

Entree: Gratis 

Tijdens World Cleanup Day kun je met je buren, familie of vrienden een opruimactie organiseren. De gemeente zorgt voor schoonmaakmaterialen, die kunnen op verschillende plekken in Almere bij marktkraampjes geleend worden. Kinderen tot 12 jaar kunnen meedoen aan zwerfafval Bingo. Volle kaart = een cadeautje!

3. Skatepark Tour

Wanneer: Zondag 17 september van 12:00 tot 17:00 uur

Waar: Evenaar 0, Almere Buiten

Entree: Gratis 

Bij het Skatepark tegenover het Buitenhoutcollege wordt zondag het jaarlijkse skatepark tour gehouden. Op deze dag worden er wedstrijden gehouden voor skateboarders, steppers, inlineskaters en BMX’ers en zijn er verschillende obstakels. Ervaren, maar ook beginnende ‘riders’ maken kans op prijzen. Het evenement is de afgelopen maanden ook in andere steden in Flevoland gehouden. In Almere is de finale en wordt een Flevolandse top samengesteld.

Bekijk hier wat er nog meer te doen is dit weekend. 

Dit vind je misschien ook interessant