2560

Almeerse vereniging haalt 40.000 euro en spullen op voor slachtoffers aardbeving Marokko

In Almere zijn verschillende organisaties in actie gekomen voor de aardbevingen in Marokko. Zo heeft de Almeerse vereniging Arrahma een inzamelingsactie gestart voor slachtoffers. “Iedereen die iets kan doen, wil helpen”, zegt Asmae Azzamouri, initiatiefnemer van de actie en vrijwilliger bij Arrahma.

Marokko is op de avond van 8 september getroffen door een zware aardbeving. Het gebied dat het zwaarst getroffen is, ligt in het Atlasgebergte en is slecht bereikbaar. “Veel Almeerders hebben Marokkaanse roots en hebben familieleden en kennissen die slachtoffer zijn van deze ramp. Iedereen wil op zijn eigen manier een bijdrage kunnen leveren”, zegt Azzamouri.

Er kan ook geld gedoneerd worden aan de vereniging, zodat zij de benodigde spullen kunnen kopen. “We hebben nu 40.000 euro opgehaald, maar alles is mooi meegenomen.”

Mensen uit verschillende sectoren, zoals de logistieke sector, worden opgetrommeld: “Wij kunnen hier in Nederland veel betekenen. We hebben vrachtwagens tot onze beschikking, waardoor we allerlei spullen naar Marokko kunnen verzenden”, vertelt Azzamouri.

Spullen zoals tenten, slaapzakken en kleding kunnen mensen doneren. “In het Atlasgebergte is het ontzettend koud. Daarom vragen we aan veel mensen om een tent mee te nemen. Veel mensen slapen buiten, dus tenten en slaapzakken zijn hard nodig zodat mensen droog blijven”, zegt Azzamouri.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant