3.4K
Almere Buiten

Nederlandse versie van Hindoestaanse Missverkiezing voor het eerst in Almere

In Almere Buiten wordt er dit jaar op 9 december voor het eerst een Hindoestaanse Missverkiezing georganiseerd. De zogeheten Miss Indian Beauty Pageant krijgt drie categorieën: vrouwelijke tieners, volwassenen en plus sizers. Winnaars mogen Nederland ook internationaal mogen verantwoorden op Miss Indian Worldwide.

In Nederland wonen zo’n 250.000 Hindoestanen, waarvan er, na Den Haag, de meeste in Almere wonen. Voor hen is er op dit moment geen missverkiezing. Om ze toch te vertegenwoordigen, is de missverkiezing in het leven geroepen.

Er was wel altijd een Indiase versie van de missverkiezing in Nederland, maar die werd in 2019 voor het laatst gehouden. Nu heeft Sandhya Baidjoe, zelf van Hindoestaanse afkomst, het op zich genomen om de wedstrijd te organiseren met een licentie van Miss India Worldwide. “Door de licentie zijn we ook een officiële, professionele missverkiezing.”

Selectie
Ze legt uit hoe de selectie voor de verkiezing in zijn werk gaat: “Iedereen die Indiaas bloed in zich heeft, kan zich aanmelden. Daarna ga ik samen met twee andere juryleden, waaronder een catwalkcoach, beoordelen wie potentie hebben. De uitgekozen meiden worden gefotografeerd tijdens een officiële fotoshoot en komen daarna in het missenboekje.”

Er zijn drie categorieën waarin vrouwen kunnen meedoen. Zo is er de Miss Teen Indian Beauty Pageant voor voor tieners tussen de 15 en 18 jaar, de Miss Indian Beauty Pageant voor volwassenen tussen de 18 en 28 jaar en de Miss Plus Size Indian Beauty Pageant voor vrouwen met een maatje meer

Internationaal
Ze legt uit dat de winnaars van de drie categorieën Nederland daarna mogen verdedigen in een internationale missverkiezing. “Uit de tiener- en volwassen categorie mag de winnaar Nederland vertegenwoordigen tegenover 50 andere landen op de internationale versie van de Indiase missverkiezing. Voor de plus size categorie is dit iets lastiger, want die is er dit jaar voor het eerst. We proberen voor hen ook een internationale versie te vinden.”

Finale
Maar dan moeten de meiden zichzelf op 9 december eerst bewijzen tijdens de finale-missverkiezing in één van de drie categorieën. Dat doen ze op de locatie van Rey Events aan de Trekweg 21 in Almere Buiten.Toeschouwers kunnen een ticket kopen om de verkiezing mee te maken.

Dit vind je misschien ook interessant