790
Almere Stad

Graffiti muurschilderingen gemaakt voor verdwijnende hobbywinkel Ruan

Op de speciale graffitimuur onder de Appelbrug tussen Parkwijk en Tussen de Vaarten zijn afgelopen week kunstwerken gemaakt als eerbetoon aan de hobbywinkel Ruan. De winkel in Almere Stad moet de winkel na 32 jaar sluiten vanwege financiële tegenvallers. 

Vijf graffitikunstenaars hebben muurschilderingen gemaakt voor Ruan. Zo staat er op een van de schilderingen de tekst: ‘Ruan, you got what i need’. Anja Aldenhuijsen is samen met haar partner Ruud eigenaar van de hobbywinkel. “We hebben gehoord dat er een graffitimuur gespoten is met Ruan creatief. We vinden het natuurlijk hartstikke geweldig dat een klant dit georganiseerd heeft”, zegt Anja. 

Almeerders balen van de sluiting van de hobbywinkel. Klanten die regelmatig naar de winkel komen uiten hun verdriet op sociale media. “Dat vind ik echt ontzettend jammer!”, schrijft iemand. Ook laten veel mensen weten dat ze ondernemers Ruud en Anja dankbaar zijn. “Bedankt voor alle hobbymaterialen en de fijne hulp in de winkel. Ik ga jullie zeker missen”, schrijft een klant.

De muur onder de Appelbrug is sinds juli dit jaar speciaal gereserveerd voor jonge kunstenaars om hun talenten te ontwikkelen.

Dit vind je misschien ook interessant