219
Almere Stad

Flevoziekenhuis heropent cardiologie, nieuwe besmetting norovirus op maagafdeling

De afdeling cardiologie van het Flevoziekenhuis in Almere gaat woensdagochtend weer open. Cardiologie was sinds zaterdag dicht vanwege een uitbraak van het norovirus. Daar is het probleem inmiddels voorbij, op de afdeling maag-, darm- en leverziekten werden dinsdag twee nieuwe besmettingen vastgesteld.

In totaal werden negen patiënten op cardiologie dit weekeinde getroffen door het virus. Zij werden de afgelopen dagen in aparte kamers verpleegd. Ook acht medewerkers raakten besmet. Inmiddels is iedereen weer klachtenvrij en kan de afdeling weer open, zegt het ziekenhuis.

Mogelijk nog vierde besmetting op maagafdeling
De afdeling maag-, darm- en leverziekten blijft nog gesloten. Daar is mogelijk nog een vierde patiënt besmet geraakt. Die is in afwachting van het testresultaat. Vijf medewerkers zitten met klachten thuis.

Het norovirus is een ontsteking aan de darmen en is besmettelijk. Het zorgt voor maagklachten, zoals misselijkheid, diarree en braken. Daarin zit het virus. Wie een verminderde weerstand heeft kan vatbaar zijn.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant