1.3K
Almere

Almeerse kunstenaar werkt met elementen uit de natuur

Beeldend kunstenaar, muzikant en filmmaker Waldi uit Almere laat zich veelal inspireren door de natuur. Met zijn motto “wat mijn ogen zien, maken mijn handen” probeert hij van elementen uit de natuur kunstwerken te maken. 

Waldi wandelt graag door het bos om inspiratie op te doen voor zijn kunstwerken. In het bos gaat hij ook op zoek naar de spullen die hij nodig heeft voor zijn kunstwerk. “Ik heb water nodig voor het schilderen en dat haal ik het liefst uit de natuur, dus uit een beekje”, zegt Waldi. 

Op de top van een berg begint Waldi met het maken van zijn kunstwerk met verzamelde materialen uit de omgeving. Hij maakt eerst een achtergrondkleur. “Ik ben helemaal op gevoel aan het schilderen. Ik heb niks gepland en ik weet niet wat het gaat worden.”De bladeren die Waldi heeft gevonden worden gebruikt als sjabloon. Zo wordt met elementen uit de natuur kunst gemaakt en helpt de natuur ons een handje. In het kunstwerk worden niet alleen bladeren als sjabloon gemaakt, maar ook takken. De bladeren worden ook verwerkt in het kunstwerk zelf. “Ik vind het leuk om materialen te gebruiken die ik op de grond vindt.”

Natuur en mens
In bovenstaande video van Kleur in cultuur TV praat presentator Shanella met Waldi over de natuur en de mens. Voor Waldi zijn mensen onderdeel van de natuur. “Maar de meeste mensen zijn het ontgroeid, omdat ze toch veel bezig zijn met computers, spelletjes en telefoons.”

Onderweg naar boven vertelt Waldi meer over waarom hij de mens als onderdeel van de natuur ziet. “Wij zijn allemaal levende wezens. Zowel dieren, als wij mensen. Planten, bomen, vogels. Het zijn allemaal levende wezens. En we komen van de planeet af, moeder aarde. Moeder aarde geeft ons wat we nodig hebben: water, zuurstof, lucht. Alles wat we nodig hebben zit in de natuur. En daar maken wij gebruik van, dus we zijn toch wel onderdeel van de natuur. 

Dit vind je misschien ook interessant