201
Almere

Spencer Alberg jongste kandidaat D66 voor landelijke verkiezingen

Het Almeerse raadslid Spencer Alberg (22) is door D66 op plek dertien van de landelijke kandidatenlijst gezet. Daarmee zou hij het jongste kamerlid ooit kunnen worden in de parlementaire geschiedenis van D66.

D66 heeft vandaag zijn concept-kandidatenlijst bekendgemaakt. Op plek dertien staat de jongste kandidaat van D66, de 22-jarige Spencer Alberg uit Almere. “D66 wil het nieuwe en jonge geluid een plek geven in de Nederlandse politiek. En ze willen ook echt een Almeerse en Flevolandse kandidaat op de lijst.”, zegt Alberg tegen Omroep Flevoland.

“De Tweede Kamer is een droombaan”, vertelt Alberg. “Ik zit nog niet zo lang in de gemeenteraad, maar ik zie nu al wat voor impact je op lokaal niveau hebt. Zo heb ik het donatiebedrag voor alleenstaande Almeerders met een bijstandsuitkering kunnen verhogen.”

Alberg is nu anderhalf jaar gemeenteraadslid in Almere en heeft de afgelopen periode de meeste aangenomen moties en amendementen behaald. Hij is vicefractievoorzitter en woordvoerder op economie, MRA, Pampus, ruimtelijke ontwikkeling, wonen en mobiliteit.

Inzet
Alberg wil zich inzetten voor een menselijker armoedebeleid, een betaalbare woningmarkt én zijn generatiegenoten een stem geven. “Ik ben opgegroeid in een gezin dat het niet breed had. Aan de ene kant leer je dan het goede sociale vangnet waarderen, maar aan de andere kant merk je wel hoeveel druk, stress en angst er gepaard gaat met armoede”, vertelt Alberg. “Het systeem is nu nog te veel op wantrouwen en controle gericht. Niet op de menselijke maat.”


Dit vind je misschien ook interessant