176
Almere Stad

Almeerse hond Nao weer thuis na spannende zoektocht

De Almeerse hond Nao (niet de hond op de foto hierboven) raakte afgelopen woensdag vermist. Ze ontsnapte via een ‘onzichtbaar gaatje’ in het tuinhek. Haar baasjes schakelden Dogsearch Nederland in, met succes; Nao is weer thuis.

Als puppy leefde Nao vier maanden lang op straat, tot ze door haar baasjes Philipp en Tamara in huis genomen werd. Sinds kort wonen ze in Nederland, waar voor Nao alles nieuw is. Haar baasjes merken dat ze dit spannend vindt. Ze laten Nao daarom enkel uit in de tuin. Vermoedelijk trok een kat haar aandacht, waardoor ze via het tuinhek wilde ontsnappen.

Opgejaagd

Dogsearch Nederland, een vrijwilligersorganisatie die baasjes helpt hun hond terug te vinden, werd ingelicht. Zij zorgden dat er 150 flyers verspreid door Almere hingen. Dat leidde tot meerdere meldingen bij de organisatie.

Volgens voorbijgangers lag Nao, vlakbij huis in Filmwijk, ‘relaxed’ in het gras. Later kwamen er andere signalementen binnen. “Ze liep al op de Veluwedreef en verderop in Parkwijk bij de Hoge Vaart. Daaruit trokken we de conclusie dat ze dus opgejaagd moest zijn”, aldus Dogsearch Nederland op Facebook.

Waarschuwing

De organisatie waarschuwt; “Als je een losloper ziet, blijf rustig en maak een foto. Post het op Facebook en bel de politie of de Dierenambulance. Probeer een bange hond niet te vangen. Dit had dramatisch kunnen aflopen voor Nao.”

Nao werd op verschillende plekken in de stad gezien. Rondom het Weerwater werden extra flyers opgehangen. “Met het beeld van de omgeving waar ze in het buitenland geleefd had in ons achterhoofd, ontstond het vermoeden dat ze in de buurt van water kon zijn.”

De rest van de dag bleef het stil. Er kwamen over de hond geen meldingen meer binnen. “Logisch dat het stil was, ze lag vast te schuilen voor de hitte”, zegt Dogsearch Nederland, “het was daarom eigenlijk ook wel fijn dat ze niet ‘op de run’ was.”

Adrenaline

Ook donderdag liep de zoektocht niet op rolletjes, tot twee keer toe belden mensen omdat ze Nao zagen lopen. “Beiden zijn keurig op gepaste afstand gebleven en hebben haar in het zicht gehouden.”

Eigenaar Philipp was snel ter plaatse, “maar waarschijnlijk durfde Nao de stap naar hem toe niet te zetten. Zijn adrenaline was te hoog.”

Één appje naar de organisatie was genoeg; “De vrijwilligers waren nauwelijks thuis, of ze sprongen weer in de auto om hulp te bieden en Philipp te begeleiden.” Het lukte Tamara uiteindelijk om Nao aan te lijnen.

Pijn

Één van de vrijwilligers bracht de hond en haar baasjes met de auto naar huis. Nao’s voetzolen zijn pijnlijk van het rennen op het hete asfalt. Van de dierenarts heeft ze daarom pijnstilling en honingzalf gekregen. “Met veel rust gaat het helemaal goedkomen.”

“Lieve Philipp en Tamara, wat zijn wij blij dat ze weer lekker bij jullie en de andere hondjes op haar hondenbed kan liggen”, schrijft Dogsearch Nederland op Facebook.

Dit vind je misschien ook interessant