Schoolapp Almere
176
Almere Stad

Stichting helpt ouders met het begrijpen van schoolapps

Veel scholen hebben tegenwoordig een app om schoolzaken van kinderen te bespreken. Voor ouders die moeite hebben met lezen en schrijven is er een bordspel gemaakt. In De Nieuwe Bibliotheek lanceert Stichting Lezen en Schrijven dinsdag het bordspel ‘De schoolapp – Het Spel’. Met het spel wil de stichting ouders helpen om schoolapps te begrijpen.

Een woordvoerder van de stichting benadrukt het belang van het spel. “Voor ouders die moeite hebben met lezen en schrijven, is het lastig om de apps te begrijpen en dit zorgt ervoor dat ze de apps helemaal niet gebruiken.”

De bedoeling is dat ouders in groepjes samen met docenten het spel spelen. Het bordspel komt samen met een ‘oefen schoolapp’ en de spelers moeten taken uitvoeren. “Ouders krijgen zo genoeg kennis over de apps die vaak op scholen worden gebruikt en zo worden ze ook weer meer betrokken bij het onderwijs van hun kinderen.”

Lancering
De lancering van het bordspel vindt plaats in Almere, omdat een aantal laaggeletterde ouders uit Almere hebben geholpen met het testen van het spel. Na de lancering, kunnen ouders die interesse hebben in het spel contact opnemen met de basisschool om het daar te spelen. Als een school geen beschikking heeft over het spel, kan er contact worden opgenomen met de stichting.

Dit vind je misschien ook interessant