Walk of Fame Almere
625
Almere Stad

Stichting Wensjes wint Walk of Fame tegel

Stichting Wensjes is de winnaar van de Walk of Fame tegel in Almere. Ieder jaar in september wordt er een tegel in het Stadshart onthuld van een persoon, gebeurtenis of ontwikkeling die in het jaar ervoor belangrijk is geweest voor de stad. De tegel is te vinden aan de Schutterstraat in het centrum. Nadat een jury een top drie heeft samengesteld, kunnen de inwoners van Almere stemmen.

Voor de tegel van vorig jaar heeft Stichting Wensjes Almere de meeste stemmen gekregen. De stichting is in 2013 opgericht door Els van Boxtel en biedt hulp aan huishoudens die het hard nodig hebben. De stichting geeft levensmiddelen, kleding en mentale ondersteuning. De reden dat de jury de stichting voor de top drie van het afgelopen jaar heeft gekozen, is dat in 2022 de hulp voor veel gezinnen meer dan nodig was door de stijgende prijzen en energiecrisis. Ook is de stichting sinds vorig jaar het enige officiële uitgiftepunt voor menstruatieproducten in Almere.

Andere genomineerden
De andere twee genomineerden waarop gestemd kon worden, waren de Floriade Expo en studentenvereniging [‘endzjin] S.V.E.I.A. De Floriade is tweede geworden en was genomineerd omdat veel vrijwilligers, Almeerse ondernemers en organisaties samen hebben gewerkt om de tentoonstelling mogelijk te maken. De studentenvereniging is als derde geëindigd en was door de jury voor de top drie gekozen, omdat de deuren van de grootste studentenvereniging van Almere na de coronatijd in 2022 weer open mochten.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant