Almere

Menno Koolhaas verovert Europese titel triathlon in Almere

Menno Koolhaas is de nieuwe Europees kampioen en Nederlands kampioen triathlon. Koolhaas finishte na 7:36:36. Een nieuw Nederlands record en daarmee automatisch een nieuw parcoursrecord voor de Challenge Almere-Amsterdam.

Bij de vrouwen ging de Europese titel ook naar een Nederlander. Els Visser kwam als snelste binnen in 8.36:24.

Milan Brons was de beste Almeerder. Hij finishte in 7:49:49 achter de Brit Kieran Lindars.

De Challenge Almere-Amsterdam verliep ondanks de tropische weersomstandigheden succesvol. Het driedaagse evenment trok opnieuw duizenden toeschouwers. Vooral het triathlondorp op de Esplanade werd door velen bezocht en de finishende triatleten werden onder luid applaus ontvangen.

Marathon

De wedstrijd verliep tijdens het zwemmen en fietsen spannend. Het verschil werd zowel bij de mannen als de vrouwen tijdens het slotonderdeel, de marathon gemaakt.

Koolhaas was vanaf het eerste onderdeel al vooraan te vinden. Hij kwam als tweede uit het water na de Duitser Lukasz Wojt.

Tijdens het fietsen kwam Koolhaas aan de leiding, maar moest die afstaan aan Andrew Starykowicz. De uiteindelijke winnaar had bij de wissel echter slechts negen seconden achterstand.

Tijdens het laatste onderdeel, de marathon, sloeg Koolhaas zijn slag en zette uiteindelijk een nieuw Nederlands record neer en sleepte dolgelukkige de Europese titel in de wacht.

Dit vind je misschien ook interessant