103
Almere

Laila Youssifou wint met dubbel vier zilver bij WK roeien

Laila Youssifou uit Almere heeft zaterdag bij het WK Roeien in Servië een zilveren medaille gewonnen. De Almeerse, die met Roos de Jong, Tessa Dullemans en Bente Paulis in de Nederlandse dubbel vier zit, finishte na een spannende strijd net achter de dames van Groot Brittannië die het goud opeisten.

De Engelsen en de Nederlanders maakten er een spannende strijd van. De twee boten gingen vanaf het begin met elkaar de strijd aan en namen langzaam maar zeker afstand van regerend wereldkampioen China. Op de laatste meters hadden de Britse dames net iets meer inhoud dan Nederland. De Britten pakten het goud in een tijd van 6 minuten 29 seconden en 70 honderdste. Nederland zat daar een fractie van een seconde achter en pakte het zilver. De bronzen medaille ging naar China.

Niki van Sprang uit Almere slaagde er niet in een medaille te winnen. De Flevolander eindigde in de heren vier zonder op de vierde plaats. Ook in deze klasse werd het goud gewonnen door Groot Brittannië.

Beide Flevolanders wisten tijdens dit WK in Belgrado in hun klasse wel een olympisch ticket te veroveren voor de Spelen van Parijs volgend jaar. De boten zijn dus gekwalificeerd. De personele bezetting daarvan kan nog worden aangepast.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant