4.8K

Centrum Almere-Stad al vroeg in de ban van triathlon

Duizenden supporters en triatleten waren vanochtend al vroeg op. Om even na zeven uur startte de Challenge Almere-Amsterdam. De topatleten doken als eerste in het water en hebben inmiddels het eerste onderdeel achter de rug.

Optrekkende mist, opkomende zon, geen wind en 18 graden vormden een schitterend decor voor de strijd om de Europese triathlontitel en voor de grote groep duursporters die niet meestrijdt om de prijzen.

Bij de vrouwen kwam Marlene de Boer na 58:12 als eerste uit het water, gevolgd door Els Visser en Renee Kiley Bij de mannen kwam de Nederlandse favoriet Menno Koolhaas als tweede uit het water (46:20) achter Lukasz Wojt (46:17), maar nam tijdens het fietsen al snel de leiding.

Dat zal vanmiddag wel anders worden als de temperatuur gaat stijgen. De organisatie is dan ook erg op zijn hoede met deze tropische omstandigheden. De finish van de Europees kampioen wordt verwacht tussen 14:00 en 15:00 uur.

De triathlon in Almere is zaterdag van 07.00 tot 17.00 live te volgen via een samenwerking tussen 1Almere & Omroep Flevoland. Kijk live mee via Ziggo op kanaal 37 en kanaal 758 bij KPN. Meekijken kan ook via 1Almere.nl

Dit vind je misschien ook interessant