154
Almere

Almeers Kamerlid Ellian voor de VVD op verkiesbare plaats

Tweede Kamerlid Ulysse Ellian uit Almere staat op een verkiesbare achttiende plaats op de concept-kandidatenlijst voor de VVD. Die lijst is donderdagmiddag gepubliceerd. 

In november worden verkiezingen gehouden voor de Tweede Kamer door de val van het kabinet vlak voor de zomervakantie. Ellian stond bij de vorige verkiezingen in maart 2021 op de 22ste plek van de kandidatenlijst. 

De geboren Almeerse Bente Becker, die tegenwoordig in Wassenaar woont, staat op plek drie. Zij werd in juli door de jongerentak van de VVD voorgedragen om Mark Rutte op te volgen als lijsttrekker van de VVD en mogelijk toekomstige premier. Becker was zeer vereerd maar liet weten de ambities niet te delen.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant