2.6K
Almere Stad

Almeerse ijscowagen verliest vaste standplaats, VVD stelt vragen

De ijscowagen van Jonico IJs Carlo & Martino verdwijnt binnenkort uit de Stationsstraat in Almere Stad. De gemeente werkt aan een nieuw standplaatsenbeleid voor kleine ondernemers en het ziet er naar uit dat er geen ruimte meer is voor dit soort bedrijfjes. Dat vindt VVD Almere ontzettend jammer.

Koen Bokhorst, fractievoorzitter van VVD Almere heeft vragen gesteld over het besluit om de ijscowagen weg te sturen uit de straat. “Wij vinden dit soort kleine ondernemingen in ons stadscentrum heel erg belangrijk. Het is goed voor het bruisende centrum en dan is het wel heel jammer als zo’n bedrijf weg moet”, zegt Bokhorst tegen Omroep Flevoland.

Het standplaatsenbeleid in Almere bepaalt waar een ondernemer wel of niet mag staan. Bokhorst vertelt dat er steeds meer standplaatsen verdwijnen: “We zien de afgelopen tijd, zeker in de Stationsstraat, dat er standplaatsen verdwijnen en daar niks voor terugkomt. We hebben het idee dat er steeds minder kansen zijn voor dit soort kleine ondernemers om hun verkoop te doen. Dat is waar wij aandacht voor vragen.”

Volgens Bokhorst wordt het steeds lastiger voor mensen om een vergunning te krijgen: “Standplaatsen van een churroskraam of een ijskraam, maar ook muzikanten bijvoorbeeld komen steeds moeilijker aan een vergunning. Wij willen het vergunningstraject makkelijker maken voor ondernemers.”

Gedenktegel
Afgelopen maanden is er een petitie gestart voor de oprichter van Jonico IJS, Carlo Guida, om een gedenktegel van hem in de Walk of Fame Almere te plaatsen. Carlo, die ruim 36 jaar ijs heeft verkocht, is in februari van dit jaar overleden.

Dit vind je misschien ook interessant