Leukste straat Almere
4.4K
Almere Haven

Oevergriend in Haven is de ‘leukste straat van Almere’

De winnaar van de wedstrijd leukste straat van Almere is bekend! Oevergriend in Almere Haven heeft de titel ‘leukste straat van Almere’ gewonnen. “Wat geweldig”, zegt Jacob, de vertegenwoordiger van de straat tegen radiozender Easy FM. De radiozender heeft afgelopen maand een verkiezing gehouden om te bepalen welke straat van Almere het allerleukst is.

Een jury van betrokken Almeerders heeft eind juli een selectie gemaakt van de tien leukste straten. Dat waren de Houtstraat, Esselaar, Oevergriend en Hofmark in Haven, de Isadora Duncanweg in Danswijk, de Harpstraat in Muziekwijk, de Hermesstraat in Poort, de Eugene Odumhof in Hout, de Medaillonstraat in de Sieradenbuurt en de Februaristraat in de Seizoenenbuurt.

De straten werden beoordeeld op de categorieën veiligheid, hoe schoon het is, de gezelligheid en hoe de straat er op de foto’s uitziet.

Top 3 leukste straten
Vervolgens konden de inwoners van Almere stemmen op welke straat van Almere de leukste is. Daar is een top 3 uitgekomen: de Houtstraat en Oevergriend in Haven en de Eugene Odumhof in Hout. Er kon tot 27 augustus gestemd worden op één van de drie straten.

Donderdagavond was de puntentelling afgelopen en werd de winnaar van de leukste straat van Almere gebeld door Easy FM. Oevergriend heeft met 396 stemmen de verkiezing ruimschoots gewonnen. Eugene Odumhof is met 274 stemmen op plek twee geëindigd en Houtstraat met 215 stemmen op plek drie.

Winnaar
“We wisten eigenlijk al dat we de leukste straat van Almere zijn, daar hebben we de stemmen niet voor nodig. Maar het is natuurlijk wel heen fijn om het nu écht te horen”, zegt Jacob van Oevergriend tegen EasyFM.

Oevergriend heeft niet alleen de titel ‘leukste straat van Almere’ gewonnen. De straat heeft voor burendag allerlei dingen gewonnen zoals springkussens, XXL spelletjes, een ijsscooter, twintig tickets voor een thuiswedstrijd voor Almere City FC én een optreden van een mystery guest.

Luister hieronder het volledige radiogesprek:

Dit vind je misschien ook interessant