18K
Almere Buiten

Islamitisch restaurant in oude pand wereldrestaurant Breed

In het pand waar voorheen wereldrestaurant Breed in Almere Buiten zat, komt een nieuw restaurant: Ummah Wereldkeuken. Het pand staat al maanden leeg sinds Breed de deuren in maart moest sluiten vanwege gestegen kosten en een teruglopende omzet. In het nieuwe restaurant kunnen alleen halal gerechten gegeten worden.

Breed was een all-you-can-eatrestaurant aan het Noordeinde, in het centrum van Buiten. Er kon door maximaal 700 mensen onbeperkt worden gegeten en gedronken voor een vaste prijs. Het faillissement is op 29 maart uitgesproken. De horecagelegenheid heeft zeven jaar bestaan.

Islamitisch restaurant
Het nieuwe restaurant, Ummah Wereldkeuken, wordt ook een all-you-can-eatrestaurant. Bij het restaurant kun je voor een vaste prijs twee uur of langer onbeperkt eten. Er worden echter alleen halal gerechten en drankjes geserveerd, zo kan er bijvoorbeeld geen alcohol besteld worden.

Ummah wil de moslimgemeenschap in Nederland ondersteunen. Het restaurant geeft op hun Instagram aan dat er geen muziek wordt afgespeeld. “We geloven dat het naleven van halal principes niet alleen gaat om voedsel, maar ook om een levensstijl die het geloof van moslims versterkt.”

Volgens de eigenaar van het restaurant, Jorwen Ruan, wordt dit het eerste islamistische restaurant van Nederland. “Er bestaan natuurlijk meerdere restaurants die halal gerechten serveren. Maar vaak wordt er dan ook alcohol of varken geserveerd en dan is het eigenlijk al niet meer volledig islamitisch.” In het restaurant is ook een speciale ruimte gecreëerd voor mensen die willen bidden.

“Het restaurant is overigens voor iedereen toegankelijk natuurlijk, ook voor mensen die niet gelovig zijn”, zegt Ruan. De eigenaar heeft op sociale media al heel veel positieve reacties ontvangen. “We zijn nog niet eens open, moet je nagaan!” Het restaurant opent haar deuren op 27 september.

Dit vind je misschien ook interessant