2.1K
Almere Haven

Groeiende privéschool wil eigen plek

Het Junior College in Almere Haven bestaat vrijdag vijftien jaar. De privébasisschool zit nu nog in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Siltwierde maar is hard op zoek naar een eigen plek. Daarover lopen gesprekken met de gemeente, zegt directeur Jacqueline Imminga.

Vijftien jaar geleden startte het Junior College met twee leerlingen. Inmiddels zijn dat er 72. Volgens Imminga neemt het aantal leerlingen elk jaar toe. Daarom is er een eigen gebouw nodig. Dat is niet zo makkelijk omdat een privéschool via de gemeente geen recht heeft op een eigen gebouw, zegt Imminga. 

Het verschil met een normale basisschool is dat de klassen klein zijn, met maximaal twaalf kinderen. Ook is er extra aandacht voor de leerlingen, zegt de directeur. Daardoor stromen de kinderen volgens de directeur twee niveau’s hoger uit.

Het onderwijs kost zo’n 1100 euro per maand. Dat hoeft geen beletsel te zijn om leerling te worden, benadrukt Imminga. “Soms zijn er andere mogelijkheden. We zijn geen eliteschool.”

Geen lerarentekort op Junior College
Imminga nam vijftien jaar geleden zelf het initiatief voor het Junior College. Ze had niet verwacht dat het aantal leerlingen flink zou groeien. Het lerarentekort speelt geen rol op de school. “Omdat wij een particuliere school zijn hebben we andere normen van de inspectie en zijn de administratieve taken veel minder”, zegt Imminga. “Leraren kunnen hier vooral les geven.” 

Het vijftienjarige jubileum wordt vrijdagmiddag gevierd met een activiteiten en een borrel. Ook zijn oud-leerlingen en ouders uitgenodigd.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant