2.2K
Almere Haven

Street-art kunstenaars maken muurschilderingen in Almere Haven

Internationale street-art kunstenaars hebben muurschilderingen gemaakt op bedrijventerrein De Steiger in Almere Haven. De kunstwerken zijn te zien bij de bushalte De Steiger en vanuit de bus.

De muurschilderingen zijn gemaakt voor het project ‘Docks’, een graffiti evenement. Het is georganiseerd door District 13, zij zetten zich in voor de urban arts in Almere. Afgelopen weekend vond de eerste editie van ‘Docks’ plaats op het bedrijventerrein.

De Steiger is gekozen omdat zij het een ‘rauw’ stukje Almere vinden. Daarnaast wilde Kasper Jongejan, graffiti artist, meer streetart laten zien in de openbare ruimte. “Er moet en mag meer streetart komen”, zegt hij.

Eerste grote muurschildering in Flevoland
Volgens Kasper Jongejan, graffiti artist, is het heel bijzonder dat deze grootschalige kunstwerken in Almere zijn. “Het is voor het eerst in Almere en Flevoland. Daarnaast blijven deze kunstwerken voor een lange tijd staan,” zegt hij. Hoe lang de kunstwerken blijven is niet precies duidelijk. “Het ligt aan de beschikbare muren, maar wij willen het wel zo lang mogelijk laten staan,” zegt de graffiti artist.

De kunstwerken zijn gemaakt door internationale kunstenaars. De bedoeling is om dit elk jaar terug te laten komen met nieuwe kunstenaars. Hiervoor moeten zij wel andere beschikbare muren toegewezen krijgen. “Wij willen graag verbreden”, zegt Jongejan.

Kans voor beginnende artiesten
Jongejan hoopt volgend jaar ook een muur te krijgen om ruimte te bieden aan beginnende kunstenaars die ambitie hebben om ook grootschalige kunstwerken te maken. “Meer mensen in Almere moeten de kans krijgen om te ontwikkelen”, zegt hij. “Voor hun is het namelijk lastig om zomaar grootschalige kunst te maken”. Hij hoopt op deze manier meer mensen te trekken voor street-art.

Via deze link kun je bij nog meer foto’s van het evenement.

Dit vind je misschien ook interessant