919
Almere Stad

Kinderen kunnen meerennen tijdens triathlon-weekend

Tijdens het weekend van de Challenge triathlon Almere-Amsterdam wordt dit jaar voor het eerst een Kids Run gehouden. Kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen een parcours rennen door het centrum. De finish is op de Esplanade, waar de dag erna het Europees Kampioenschap triathlon worden gehouden.

Deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden. Op vrijdag 8 september start de eerste groep kinderen om 16:30 uur vanaf de Esplanade. Het parcours loopt door het centrum en na 500 meter is de finish. Andere afstanden zijn 1000 meter en 1500 meter.

Honderd kinderen kunnen meedoen aan de eerste Kids Run. Deelnemen is gratis, maar kinderen moeten wel zijn aangemeld. De organisatie vindt het belangrijk dat kinderen enthousiast worden gemaakt voor duursport. “Het zou mooi zijn als al die kinderen de magie ervaren en verknocht raken aan de sport”, schrijft de organisatie.

Dit vind je misschien ook interessant