1.7K
Almere

Eerste pepernoten liggen weer in de Almeerse winkels

Hoewel Sinterklaas nog héél ver weg klinkt en het vandaag een mooie zomerdag is, zijn de eerste pepernoten in Almere gespot. Onder meer in de Albert Heijn in Parkwijk, Kruidvat in het centrum en de HEMA in het centrum liggen de pepernoten in de schappen. “We hebben ze net vandaag bij de kassa gelegd”, vertelt een medewerker.

Het is nog zomer in Nederland en de pepernoten liggen alweer in de schappen. Het lijkt wel of de pepernoten steeds eerder in de winkels liggen, maar dat is valt wel mee. Kruidnoten liggen al jarenlang rond dezelfde tijd in de winkel. “In week 36, om precies te zijn, de eerste week van september”, zei producent Bolletje eerder tegen Quest.

Dit jaar liggen de pepernoten twee weken eerder in de schappen. In Almelo waren ze er nóg eerder bij, daar lagen ze al in de maand juli in de winkels.

Duurder
Dit jaar zal het Sinterklaassnoepgoed een stukje duurder worden door de stijgende kosten van cacao en suiker. Chocoladefabrikant Droste zegt tegen Metronieuws dat chocoladeletters dit jaar zo’n tien à vijftien procent duurder zullen zijn. Tel daar de prijsverhoging van vorig jaar bij op en dan hebben we het al snel over 25 tot 30 procent. 

Oscar de Lange, directeur-eigenaar van pepernoten producent Van Delft Biscuits, geeft in het artikel aan dat chocoladepepernoten voor consumenten dit jaar twintig procent duurder zullen worden. Hierdoor zou de prijs van een kilozak rond een bedrag van vijf euro komen. 

Dit vind je misschien ook interessant