1.3K

Wist je dat Almere twee keer het aantal bruggen van Venetië telt?

Wie een grote fan is van bruggen en in Almere woont, hoeft niet ver te reizen. Almere telt namelijk 737 bruggen, terwijl Venetië het doet met zo’n 400. Dit zijn dus ongeveer twee keer zoveel bruggen. Dit is deze zomer te lezen op borden langs de wegen in Almere, net als allerlei andere leuzen.

Het idee kwam vanuit Almere City Marketing. Zij proberen door middel van deze zomercampagne mensen te laten zien wat de stad te bieden heeft. Zo zijn er borden met: ‘zon, meer, strand’, ‘zoveel groen, niet te doen’, maar ook: ‘2x zoveel bruggen als Venetië’.

Het verschil in het aantal bruggen is opvallend, aangezien Venetië bekend staat al de ‘Stad van Bruggen’, beroemd door de talloze waterwegen en bruggen. Dit terwijl Almere een nieuwe stad is met veel moderne architectuur.

Waar een brug is, is water

Christy Prins van Almere City Marketing, noemt de Spanbrug bij de Hengelostraat als haar favoriet. “Je ziet veel architectuur vanuit daar en de brug is echt fotogeniek,” zegt ze in een interview bij Omroep Flevoland. “Er is veel water in Almere. Bijna de helft, 47 procent, bestaat uit water,” zegt Prins. Hierdoor zijn er ook veel wateractiviteiten zoals surfen en sloepvaren te doen in de stad. Daarnaast beschikt Almere ook over elf stranden. Het Marina Muiderzand, in Almere DUIN, is zelfs de thuishaven van het grootste catamaranstrand van heel Europa.

De campagne met de leuzen langs de wegen in de stad loopt tot en met eind augustus.

Dit vind je misschien ook interessant