491
Almere

Plan voor ‘fietssnelweg’ tussen Almere en Lelystad

Tussen Almere en Lelystad moet een ‘snelfietspad’ komen. De provincie is daar een plan voor aan het maken. Op het snelfietspad moeten fietsers zich op een snelle en veilige manier kunnen verplaatsen tussen de steden. De route onderdeel van meerdere snelle fietsverbindingen in de Metropoolregio Amsterdam.

Het idee voor het snelfietspad komt van de provincie. Die wil een alternatief voor de auto en het openbaar vervoer. Het is bedoeld voor woon-werk verkeer en ook is het idee dat bezoekers van Nationaal Park Nieuw Land er gebruik van kunnen maken.

De fietssnelweg moet tussen de Kotterbosweg bij Almere Buiten en de Larserdreef in Lelystad komen te liggen. Het moet een pad van vier meter breed en vijftien kilometer lang worden. Daarvoor worden vooral bestaande paden gebruikt. Die zijn op sommige plekken smal en moeten dus worden vervangen. Hoe de route precies loopt en hoe die eruit moet komen te zien, is nog niet besloten. De provincie is samen met de gemeente Almere, de gemeente Lelystad, Staatsbosbeheer en de Fietsersbond in gesprek daarover.

Het voorlopige ontwerp voor het snelfietspad moet in het najaar klaar zijn. In die periode houdt de provincie ook een inloopbijeenkomst. De aanleg van de fietssnelweg staat gepland voor 2025.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant