1.1K
Almere Buiten

Kunstwerk in het Kotterbos onderdeel van nieuwe Escape Route

In het Kotterbos in Almere staat een kunstwerk van Cornelis Lely. Het kunstwerk is geplaatst door Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders als onderdeel van de Escape Route die dit jaar wordt geopend in het bos. 

In het Kotterbos komt de Escape Route Nieuw Land. Het is nog niet duidelijk hoe de Escape Route er verder uit komt te zien. Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders komt binnenkort met meer informatie. 

Cornelis Lely is de grondlegger en bedenker van de Zuiderzeewerken. Lely ontwierp het plan voor de afsluiting en de gedeeltelijke inpoldering van de Zuiderzee waardoor het huidige IJsselmeer ontstond. Vele jaren later is Almere daardoor een natuurgebied rijker: het Nationaal Park Nieuw Land. 

Dit vind je misschien ook interessant