Station Almere
1.8K
Almere Stad

Ingang station Almere Centrum sluit om veiligheid te verbeteren

Een ingang op station Almere Centrum wordt buiten de spits gesloten om de veiligheid te verbeteren. De sluiting is onderdeel van een proef van de NS en ProRail. Het gaat om de ingang bij het busplatform. De sluiting gaat vanaf 1 augustus in. De ingangen worden afgesloten met hekken.

Die ingang zou buiten de spits relatief weinig gebruikt worden, maar overlastgevers en reizigers zonder geldig vervoersbewijs maken wel misbruik van deze ingang. Die zouden de poortjes doortrappen of de noodknop wordt ingedrukt. De overlastgevers geven verbaal of fysieke agressie in de trein en op het station.

De andere twee ingangen blijven beschikbaar. Bij die ingangen is volgens de NS meer sociale controle en toezicht. De vervoerder is al langer bezig met de veiligheid op station Almere Centrum. Zo werden er extra gerichte controleacties gehouden en werd het cameratoezicht uitgebreid.

De NS, ProRail en de gemeente hoopten tot een andere oplossing te vinden, maar dat was niet mogelijk. De proef duurt een halfjaar. Dan wordt de maatregel geëvalueerd.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant