699
Almere Stad

Station Almere Centrum staat weer onder water

In de stationshal en fietsenstalling van Almere Centrum liggen flinke plassen met water. Hoe het water er precies komt, is nog niet helemaal duidelijk. Volgens een medewerker van ProRail die aanwezig was op het station komt het water uit een verstopte afvoerput, maar volgens de gemeente is het probleem nog niet gelokaliseerd.

De rioolbuis die het water naar buiten moet leiden, is volgens een medewerker van ProRail verstopt. Maar volgens de gemeente is de oorzaak nog niet bekend.

Zij laten weten het probleem te onderzoeken. Een woordvoerder van de gemeente vertelt dat ze samen met de stationsmanager van de NS aan het onderzoeken is wat het probleem is: “We hebben onder anderen technische tekeningen opgevraagd om het probleem te lokaliseren. Daarna kan worden bepaald wie het probleem gaat oplossen en op welke manier.”

Hoe lang het gaat duren voordat het probleem is opgelost, kan de gemeente op dit moment nog niet zeggen.

Het is niet de eerste keer dat het station onderstroomt. In mei was het een lekkage die zorgde voor wateroverlast en schade veroorzaakte aan de Döner Company en BackWerk.

Dit vind je misschien ook interessant