273
Almere Stad

Veel Almeerders willen overleden ijscoman Carlo op de Walk of Fame

Ruim 1900 keer, zo vaak is een petitie ondertekend om ijscoman Carlo Guida een tegel te geven op de Almeerse Walk of Fame. Guida overleed eerder dit jaar en zijn zoon Martino hoopt zijn vader op deze manier te eren. Carlo Guido was de allereerste ijscoman van Almere.

Het bedrijf is nu door Martino, de zoon van Carlo, overgenomen. Zijn petitie is met alle handtekeningen afgelopen donderdag overhandigd aan vice-voorzitter Willem Boutkan van de gemeenteraad.”Ik ben trots dat ik het zo ver heb geschopt. Het zou een mooi eerbetoon zijn voor mijn vader,” zegt Guida.

Vooruitgang: ‘Maakt mij heel erg trots’

Guida: “Ik vond het heel erg spannend, ik had het gevoel dat ik niet uit mijn woorden kwam, maar iedereen zei dat ik het heel goed had gedaan. Dat maakt mij heel erg trots, het was een mooie ervaring.”

Door de petitie is er ontwikkeling gekomen in het proces. Het verzoek is namelijk in behandeling genomen door de gemeenteraad. Als dit wordt goedgekeurd komt de tegel in de Walk of Fame van Almere, waar tegels liggen die jaarlijks een historische gebeurtenis markeren.

“Ik heb mensen daar gevraagd om mij op de hoogte te houden, voor nu moet de gemeenteraad zelf nog bespreken hoe en wat,” zegt hij. De tegels voor dit jaar zijn al vergeven, maar Guida hoopt het wel voor elkaar te krijgen om een tegel voor zijn vader te regelen.

Dit vind je misschien ook interessant