289
Almere Stad

Gemeente hangt ‘doneerrekken’ aan prullenbakken

De gemeente heeft in Almere Centrum en het centrum van Haven donneerrekken voor statiegeldflesjes- en blikjes aan prullenbakken gehangen. De rekken zijn deze week geplaatst, er zijn er nu zestien.

Door dit initiatief belanden plastic flesjes en blikjes niet meer in de afvalbak en kunnen voorbijgangers die dit willen, ze meenemen om in te leveren voor statiegeld. Op elk rekje is er plaats voor vier flessen of blikjes.

Het is initiatief komt van gemeenteraadslid Leida Höhle van de PvdA. Zij diende eind vorig jaar de motie in om in Almere de donneerrekken te plaatsen en het grootste deel van de raad reageerde positief op het idee. De gemeente gaat het komende halfjaar onderzoeken of de rekken bijdragen aan het verminderen van zwerfafval en de bewustwording rond statiegeldflesjes- en blikjes, zodat het initiatief mogelijk uitgebreid kan worden.

Dit vind je misschien ook interessant