231

Sloepennetwerk rondom Almere uitgebreid met nieuwe routes Randmerengebied

De regio Randmeren heeft vanaf 1 juli een eigen vaarnetwerk, dat wordt gekoppeld aan het bestaande netwerk in Almere, Zeewolde, Muiden, Amsterdam, Loosdrecht en heel Noord- en Zuid-Holland. Met zo’n veertig vaarknooppunten zijn verhuurlocaties en horeca, recreatie en natuur beter met elkaar verbonden.

Onder het Randmerengebied vallen de vaargebieden het Gooimeer, Eemmeer, Eem, Nijkerkernauw, Nuldernauw, Wolderwijd, Veluwemeer én de binnenwateren van Flevoland.

De borden met vaarroutes zijn al geplaatst en de routes zijn via de app en website van sloepennetwerk te bekijken. Waterrecreanten kunnen met de routeplanner een 3-uurs, ééndaagse of meerdaagse route samenstellen.  Zaterdag 1 juli wordt het nieuwe vaarnetwerk officieel gelanceerd via deze video. 

Met het uitgebreide sloepennetwerk worden restaurants, natuureilanden en overnachtingen aan het water beter met elkaar gecombineerd. 

Dit vind je misschien ook interessant