255

Onduidelijkheid over plannen gemeente voor nieuwe uitbater De Kapitein: ‘Zo ga je niet met elkaar om’

De gemeente Almere heeft besloten een nieuwe eigenaar te zoeken voor horecagelegenheid De Kapitein in de Noorderplassen. De oproep van de gemeente viel te lezen in een raadsbrief die Kevin Van Drumpt pas later ontdekte. De huurder van De Kapitein, dat eigendom is van stichting PKW, was namelijk niet op de hoogte van de plannen van de gemeente Almere om een nieuwe uitbater te zoeken. “Ik heb de raadsbrief inmiddels gelezen en het verbaast me. Er staan gewoon onjuistheden in”

Van Drumpt vertelt dat de gemeente heeft bedacht om de locatie te tenderen. “Dat houdt in dat er verschillende partijen zich kunnen inschrijven om daar iets te doen. De gemeente kwam dinsdag langs om die casus met mij te bespreken. Ze vertelden dat ze het wilden verkopen, omdat er geen geld zou zijn voor het onderhouden van de steigers.”

Geen akkoord

Van Drumpt en de stichting zijn alleen nooit akkoord gegaan met die plannen. Daarom verwacht hij ook dat de gemeente de plannen snel gaat terugdraaien. “Wat er in die raadsbrief staat dat klopt niet. Ze zeggen bijvoorbeeld dat er sprake is van een illegale situatie, maar dat klopt niet. Ik heb al zeven jaar lang een horecavergunning.”

Volgens hem staan er nog meer fouten in de brief. “Er staat in dat het gebouw van de gemeente is, maar het is van de stichting. Dat klopt dus gewoon niet. Zo ga je toch niet met elkaar om?”

Didam-arrest

De gemeente haalt in de raadsbrief het Didam-arrest aan om te verantwoorden dat de locatie een andere eigenaar zou moeten hebben. Bij een nieuwe locatie is het dan de bedoeling dat deze niet zomaar aan één partij wordt gegeven. Er zijn dan meerdere partijen die mogen meedoen in de strijd om het eigenaarschap.

Alleen legt Van Drumpt uit er in dit geval geen sprake is van een nieuwe locatie. “De grond is al aan de stichting verkocht, dus het Didam-arrest wordt in dit geval onjuist aangehaald.”

Hij benadrukt dat hij de situatie onbegrijpelijk vindt: “Ik snap niet waarom de bestaande situatie niet kan blijven. Waarom moeten wij weg?”

Rechterlijke procedure

Als de gemeente de situatie niet terugdraait, gaat Van Drumpt over tot andere maatregelen. “In het ergste geval stel ik de gemeente aansprakelijk voor schade. Dan bepaalt de rechter in hoeverre de gemeente gelijk heeft.”

Dit vind je misschien ook interessant