271

Almere City FC promoveert naar Eredivisie na winst op FC Emmen

Dankzij een sensationele 2-1 overwinning op FC Emmen is Almere City FC gepromoveerd naar de Eredivisie. In een bomvol stadion De Oude Meerdijk in FC Emmen was het team van Alex Pastoor opnieuw te sterk voor de eredivisionist. Na achttien jaar betaald voetbal maakt Almere City de stap naar het hoogste niveau.

Een trotse clubeigenaar Lesley Bamberger overhandigde zijn team de trofee tijdens de huldiging op het veld, waar er voor het vak van de meegereisde fans lang een uitbundig gefeest werd.

Het team van Alex Pastoor begon de wedstrijd met een 0-2 voorsprong dankzij de overwinning thuis eerder deze week en trof een greting FC Emmen aan dat snel orde op zaken wilde stellen. De verdediging van City stak echter goed in elkaar en Nordin Bakker kreeg dan ook geen moeilijk werk te doen.

Slecht één keer moest Bakker gestrekt naar de hoek op een pegel van Jeremy Antonisse. Zijn schot spatte echter buiten bereik van Bakker op de paal en heel Almere haalde opgelucht adem.

Smeets met 0-2

In de tweede helft moest Jacobs (hij had al geel) het veld ruimen voor Thomas Poll. Een gouden wissel bleek achteraf. Poll was niet te passeren en gaf in de 50e minuut een beslissende pass op de wegsprintende Athony Limbombe. Die bediende Rajiv van La Parra op maat: 0-1.

FC Emmen was duidelijk uit het veld geslagen en kort daarna velde Jorrit Smeets het vonnis over de Emmenaren. Een teruggeketste bal schoot hij genadeloos half volleyend in: 0-2. FC Emmen deed daarna nog wel iets terug, maar had de kracht niet om het sterke Almere City verder in gevaar te brengen. De promotie was een feit.

Morgen vind de officiële huldiging van Almere City FC plaats op de Esplanade in Almere. De festiviteiten starten om 17:00 uur en is live te volgen op de radio via Easy FM.

later meer

Dit vind je misschien ook interessant