90

Schateilandbrug buiten gebruik door vandalisme

De Schateilandbrug langs de Trekvogelweg in Almere Stad is buiten gebruik door vandalisme. Dat meldt de gemeente Almere. De fietsbrug bij de Noorderplassen kan op dit moment niet meer open voor scheepsvaart. Fietsers en wandelaars kunnen nog wel over de brug.

Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. De gemeente verwacht dat de brug zaterdagochtend weer gerepareerd is.

Bootjes tot 2,80 meter hoog kunnen volgens de gemeente tot die tijd nog wel onder de brug door varen.

UPDATE: De Schateilandbrug langs de Trekvogelweg in Almere Stad is gerepareerd. Dat meldt de gemeente Almere. Donderdag was de fietsbrug bij de Noorderplassen buiten gebruik door vandalisme. Volgens de gemeente had iemand de noodknop van de brug vernield, waardoor die niet meer open kon.

Alleen boten tot 2,80 meter hoog konden onder de brug door. Fietsers en voetgangers konden nog wel over de brug heen. De verwachting was dat de brug zaterdag gerepareerd zou zijn. Dat is nu dus eerder al gelukt.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant