37

Almeerse PvdA wil 2000 in plaats van 600 flexwoningen bouwen én meer locaties

Almere kan veel meer flexwoningen neer laten zetten dan het college van B&W nu voorstelt. En dat kan ook in meer wijken dan het dagelijks bestuur van de stad nu wil. Dat vindt een groep van zeven partijen, onder aanvoering van de Partij van de Arbeid.

Het college wil op drie locaties in de stad in totaal 600 tijdelijke woningen bouwen om zo de woningnood aan te pakken. Het gaat naast om bedrijventerrein De Binderij, een open strook bij Nobelhorst-Oost en een veld bij Sportpark Fanny Blankers-Koen. De woningen zouden blijven staan voor een periode van 15 jaar.

De zeven fracties willen dat de voorgenomen locatie bij De Binderij wordt ingetrokken. Daarentegen zien zij wel ruimte voor flexwoningen in Oosterwold-Midden en Oosterwold-Zuid. Het zou volgens de partijen ook nog kunnen langs de zuidoever van het Weerwater en bij het Odeonpark.

Volgens Erik Theunissen van de PvdA moeten er veel meer tijdelijke woningen in de stad komen dan de zeshonderd die de gemeente voor ogen heeft. Hij verwijst naar een aanbod dat eerder is gedaan door woningcorporaties, die gaven aan dat er gerust tweeduizend tijdelijke huizen konden komen in Almere.

Het plan van de zeven partijen wordt vanavond besproken op de Politieke Markt.

Dit bericht is tot stand gekomen door een samenwerking tussen 1Almere en Omroep Flevoland.

Dit vind je misschien ook interessant