103

Almere City FC knokt zich langs FC Emmen in eerste play-off finale: 2-0

Volkomen verdiend! Zowel vriend als vijand waren het daar over eens. Almere City FC heeft zich in een bomvol Yanmar Stadion langs eredivisionist FC Emmen geknokt en een terechte 2-0 overwinning uit het vuur gesleept. Lance Duijvestijn tekende voor de twee Almeerse treffers.

De held van de halve finale, Nordin Bakker, liet opnieuw van zich spreken. Met een aantal knappe reddingen hield de Almeerse goalie zijn doel schoon.

Trainer Alex Pastoor stak niet onder stoelen of banken dat hij zeer tevreden was over zijn team: “We hadden controle, werkten keihard, maar zijn er nog lang niet. Dit is een tweeluik. Bij Emmen zullen we er weer volop op moeten gaan.”

Aanstaande zondag wacht Almere City FC nog negentig ongetwijfeld uitermate spannende minuten. In Emmen starten de Almeerders met een 2-0 voorsprong. Weet het team van Pastoor aan de goede kant van de score te blijven, dan promoveert het naar de Eredivisie en degradeert FC Emmen.

Lance Duijvestijn schiet raak vanaf de penaltystip en zet Almere City FC op een 1-0 voorsprong.

Almere City FC ging verder waar het tegen VVV gebleven was. Met het gaspedaal volledig ingedrukt raasde de formatie van Alex Pastoor over het veld en gaf FC Emmen geen meter ruimte. Al na twee minuten was het bijna raak. De corner van Jorrit Smeets werd goed ingekopt door Theo Barbet maar door Lerenzo Burnet van de lijn gehaald.

Niets in te brengen

In de beginfase had FC Emmen niets in te brengen. Pas in de achttiende minuut werd het team van vertrekkend trainer Dick Lukkien gevaarlijk. El Messauoudi stuitte echter op Nordin Bakker.

Scheidsrechter Makkelie had het niet moeilijk. Toch trok hij drie keer geel in de eerste helft. Álvaro Peña, Jorrit Smeets (Almere City) en Lorenzo Burnet (FC Emmen) waren de gelukkigen.

In de twee helft bleef Almere City FC de aanval zoeken en goed jagen. Nadat Anhony Limbombe Jochem Ritmeester van der Kamp verving kwam er meer gevaar in de aanvallen van City. In de tweeënzestigste minuut kwam City verdiend op voorsprong. Rajiv van la Parra werd onderuit getrokken door Richairo Živković. Lance Duijvestijn liet keeper Van der Hart kansloos: 1-0.

Na de treffer drong FC Emmen aan, maar keeper Nordin Bakker lijkt de laatste dagen onpasseerbaer. Hij redde knap op schoten van Romeny en El Messaoudi. Daarna was het weer Almere City FC wat de klok sloeg en beloonde zichzelf met een tweede treffer. Van dichtbij drukte Lance Duijvenstijn de bal over de doellijn.

De allesbeslissende return staat voor aanstaande zondag op het programma. Aanvang 18:00 uur.

(Foto’s: Almere City FC – Ron Baltus – Proshots.pro)

Dit vind je misschien ook interessant