149

Laatste training Almere City FC achter gesloten deuren, Hamdi Akujobi geschorst

Dinsdagavond speelt Almere City FC in een uitverkocht Yanmar Stadion de eerste play-off wedstrijd voor promotie naar de Eredivisie tegen FC Emmen. Maandagochtend werkte de selectie van Alex Pastoor de laatste training achter gesloten deuren af.

Alex Pastoor kan niet beschikken of Danny Post, Manel Royo en Hamdi Akujobi. Laatstgenoemde kreeg zaterdag geel in de thuiswedstrijd tegen VVV en is een wedstrijd geschort. Het ontbreken van de rechterverdediger is een aderlating voor het team van Pastoor.

Royo viel in de heenwedstrijd bij VVV uit, terwijl Post in die wedstrijd rood kreeg. Post heeft drie wedstrijden schorsing gekregen van de KNVB, waarvan één voorwaardelijk. De robuuste en ervaren verdediger is dus weer inzetbaar in de allesbeslissende wedstrijd bij FC Emmen aanstaande zondag.

Tijdens de eerste vijf minuten van de training was er ruimte om nog wat bewegend beeld te schieten. Daarna gingen de hekken dicht.

,,Ik heb gelukkig een flink arsenaal spelers, dus er is wat te kiezen. En als het er minder zijn, dan is de opstelling maken ook weer een stuk makkelijker”, aldus de trainer die in korte tijd opnieuw een zware klus te klaren heeft.

Favoriet

FC Emmen is wat dat betreft in het voordeel. En is ook gezien het resultaat in de eerste play-off wedstrijd en een jaar lang acteren op eredivisie-niveau de favoriet.

De voetballers uit Drenthe kwamen twee keer in actie. Tegen NAC Breda had het team van trainer Dick Lukkien over twee wedstrijden aan 180 minuten genoeg. Almere City FC daarentegen speelde twee keer 210 minuten. Voordeel is wel dat City op strafschoppen heeft kunnen oefenen.

Na de wedstrijd in Almere valt de definitieve beslissing zondag om 18:00 uur in en tegen Emmen. In stadion de Oude Meerdijk promoveert de ploeg die over twee wedstrijden de meeste doelpunten scoort naar de Eredivisie.

Mocht het na 180 minuten reguliere speeltijd en dertig minuten verlenging nog niet beslist zijn, dan mag keeper Nordin Bakker weer aan de slag. Iets waar FC Emmen het waarschijnlijk niet op durft te laten aankomen.

Dit vind je misschien ook interessant