68

SC Buitenboys overleeft eerste ronde nacompetitie door winst op DEM

SC Buitenboys lijkt op het juiste moment de trein weer op de rails te hebben. In de eerste ronde van de nacompetitie werd het Beverwijkse DEM met 2-1 verslagen. Volgende week zaterdag is in Vleuten PCVC de volgende horde die genomen moet worden.

Vorige week werd periodekampioen CSW met goed voetbal verslagen en ook dit weekeinde was het team van Dennis Verwer opnieuw op dreef. Na een enorme dip waarin onder leiding van vertrokken Mark Steur geen enkel punt werd gehaald in negen achtereenvolgende wedstrijden werd in de laatste vijf wedstrijden drie keer gewonnen en twee keer gelijk gespeeld.

Op het zonovergoten sportpark Polderkwartier in Almere-Buiten ging SC Buitenboys uitstekend van start. De inzet van SC Buitenboys was, net als vorige week, van de eerste tot en met de laatste minuut volledig. DEM kreeg dan ook weinig ruimte. In de tiende minuut was het raak voor SC Buitenboys: Tim Smits knalde een afgeslagen bal keihard achter de keeper van DEM.

‘Keihard gewerkt’

Verwer: “De lijn van vorige week is doorgezet. Er werd geknokt, keihard gewerkt. Vanaf het eerste fluitsignaal tot het laatste. Even drong DEM wat aan en toen kregen we een tegentreffer, maar voor die gelijkmaker hadden we het al lang kunnen en moeten beslissen.”

DEM kwam gelijk door een afgeslagen bal, waardoor een ongedekte speler keihard kon uithalen en de bal achter keeper Rick van Dekken kon plaatsen. De beslissing in het voordeel van SC Buitenboys viel tien minuten voor tijd. Kaya Akyigit passeerde DEM-keeper Mike van Vliet met een lage schuiver en schoot daarmee SC Buitenboys naar een verdiende overwinning.

Volgende week is PVCV de tegenstander in de tweede ronde. Wint SC Buitenboys, dan volgt op 17 juni een allesbeslissende finale op neutraal terrein. Dennis Verwer: “Ik ben zeer tevreden over hoe het nu gaat. De inzet is uitstekend. Met die instelling hebben we goed resultaat behaald. De uitwedstrijd bij PVCV heb ik als toeschouwer gezien en ik zie absoluut goede mogelijkheden.”

Dit vind je misschien ook interessant