59

Kinderprijs Almeerse Kei voor reddingsbrigade en opruimen zwerfafval

De jury heeft dit jaar de Almeerse Kei, een onderscheiding voor jongeren tussen de 4 en 18 jaar, uitgereikt aan twee initiatieven. Burgemeester Hein van der Loo reikte de prijs uit aan in totaal zeven kinderen.

De broers Jonathan (10 jaar) en Anthony (8 jaar) mogen zich een kei noemen voor het schoonhouden van hun buurt.

Ook Noëlle (14 jaar), Sierra (16 jaar), Jason (18 jaar), Simon (18 jaar) en Wouter (10 jaar) hebben een kei van een prestatie neergezet volgens de jury. Als vrijwilligers van de Almeerse reddingsbrigade helpen ze met zwemlessen voor kinderen, houden ze toezicht op het water, en verlenen ze eerste hulp.

De jury van de Almeerse Kei bestond dit jaar uit jeugdagent Stephen Hervij, raadslid Esther Hagelaar – van Dijk, Melissa van Zoest van basisschool Het Universum en Gerard Boekhoff van De Schoor.

Foto: Maarten Feenstra Fotografie


De Almeerse Kei wordt sinds 2008 uitgereikt en is voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar die zich actief inzetten voor een (sport)vereniging, evenement of goed doel; bijzondere prestaties leveren op het gebied van sport of cultuur, een bijzonder initiatief opzetten of uitvoeren, of een bijzondere heldendaad hebben verricht.

Iedereen kan een kind nomineren, dit kan het hele jaar door. Alle nominaties worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. Lees op de aanmeldpagina meer over hoe je een bijzonder kind kunt nomineren.

Dit vind je misschien ook interessant