73

Almere City FC wint voetbalthriller van VVV Venlo en staat in finale play-offs tegen FC Emmen

De finale is bereikt! In een ware voetbalthriller, die beslist werd met strafschoppen na een 1-1 gelijkspel na reguliere speeltijd en verlenging, was Almere City FC de betere van VVV Venlo en staat voor de tweede keer in het bestaan van de club in de finale van play-offs voor promotie naar de Eredivisie.

Aanstaande dinsdag om 20:00 uur speelt Almere City FC thuis tegen Eredivisionist FC Emmen, dat NAC Breda dankzij een 2-0 overwinning uitschakelde. Op zondag 11 juni om 18:00 uur is de return in Emmen. Dan valt de beslissing wie er volgend jaar in de Eredivisie mag spelen: Almere City FC of FC Emmen.

Grote held van de avond in het bomvolle Yanmar-stadion was Almere City FC-keeper Nordin Bakker. VVV wist geen van de vier penalties te verzilveren. Eentje werd er hoog over geschoten en de overige drie werden gestopt door de Almeerse doelverdediger.

Dat het tot penalties is gekomen mag nog een waar wonder heten. Het team van Alex Pastoor was de gehele wedstrijd veruit de bovenliggende partij en reeg de ene mooie kans aan de andere aan elkaar.

“We zijn dit seizoen steeds beter voetbal gaan spelen, maar hebben dat niet altijd in de score kunnen uitdrukken en dat was vandaag ook het probleem. De aanval was vandaag de beste strategie en dat is aardig gelukt”, aldus een dolblije Alex Pastoor.

Sterke start

Almere City FC begon sterk aan de wedstrijd en kreeg diverse kansen om de score open te breken. Barbet en Duijvestein slaagden er echter niet in doelman Ennio van der Gouw te passeren. Ook Hilterman kreeg nog een goede kans, maar kon ook het doel niet vinden.

In de tweede helft was het wel snel raak. Al na vijf minuten passeerderde Lance Duijvestein keeper Van der Gouw. City bleef na deze treffer de aanval zoeken en hield het overwicht. Toch kwam VVV Venlo in de drieënzestigste minuut onverwachts langszij. Vanaf grote afstand schoot Soulyman Allouch de bal schitterend in de kruising.

Na de 1-1 bleef City tomeloze inzet het doel van VVV Venlo zoeken, maar de goed keepende Van der Gouw liet zich niet meer passeren. Ook in verlenging lukt het Almere City FC niet om de zege binnen te halen, waarna strafschoppen volgenden en keeper Nordin Bakker de hoofdrol pakte. City won de strafschoppenserie met 3-1.

Dit vind je misschien ook interessant